top of page

Värikäs historia

Se hurmaavan vaaleanpunainen mutta suorastaan uhmaavan mustakattoinen talo on Villa Eevilä. Nykyisin jo yli 100-vuotias kaunotar.

Kymmeniä vuosia talo on ollut hiljainen, eristynyt ja lähes tyhjillään, mutta aikoinaan Eevilässä on eletty aivan tavallista kodin elämää, johon on kuulunut niin iloja ja suruja kuin onnea ja epävarmuutta. Ja myös pelkoa tulevaisuudesta, sillä 1900-luvun ensimmäiset vuosikymmenet olivat kuohuvaa aikaa. Kaikkialla maailmalla tapahtui paljon vaarallisia ja hyvin ahdistaviakin asioita, kuten myös meidän kotimaassamme Suomessa.

Joka tapauksessa elämä Villa Eevilässä on ollut runsasta, vilkasta ja omalla tavallaan turvallisen rauhallista. Eevilässä on aina ollut selvät säännöt ja siellä on eletty hyvin säntillisesti naapurisopua ja lähimmäisiä kunnioittaen. Siitä taloa asuttaneet voimakastahtoiset naiset ovat pitäneet huolen.

Eeviläläiset olivat myös oman aikakautensa edelläkävijöitä ja talo oli aikoinaan pitkään koko ympäröivän lähiseudun viestinnän keskipiste - todellinen mediacenter. Villa Eevilässä oli nimittäin Oulujoen kunnan ensimmäinen puhelin. Ja se oli ahkerassa käytössä.

Eevilä_logo.png
bottom of page